zaterdag 6 juni 2009

Experimentele Fotografie




Traditioneel wordt er een onderscheid gemaakt tussen drie vormen :

1) Conceptuele fotografie
Probeer een keertje buiten de traditionele banen te kleuren. Maak eens een foto van de rug van een persoon ipv een profielfoto. Probeer eens iets surrealistisch, zoals een zwarte appelsien of een champagneglas met een vis erin.
Laat je verbeelding op hol slaan, denk aan een concept (eerlijkheid bijvoorbeeld) en zoek in de stad dingen die dat concept visueel uitbeelden (vrouwe justitia?).

2) Experimenteren met de camera
Met de camera kan je heel wat speciale foto's maken zonder dure apparatuur. Ga door je knieën om een foto te nemen, klim op een stoel voor een vogelperspectief. Neem nachtfoto's van een kaars terwijl je de camera beweegt. Neem je camera mee op de trampoline. Of in bad.
Experimenteer met de snelheid, het scherptediepte beeld, de lichtinval. verduister de woonkamer en laat met een zaklamp al het licht op een oog vallen...

3) Fotobewerkingen
Er zijn tegenwoordig heel wat fotobewerkingsprogramma's zoals Photoshop, Paint Shop Pro, ... waarmee je allerlei vreemde effecten kan verkrijgen. Probeer eens de kleurschakeringen aan te passen, een reliëf toe te voegen of het beeld op z'n kop te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten