dinsdag 19 mei 2009

Hoe word ik een fotomodel - 2


Een paar dagen geleden verscheen hier Deel 1 in onze "Hoe word ik fotomodel" reeks.

Vandaag Deel 2 : de Portfolio

De beste manier om als beginnend model een stap in de juiste richting te zetten, is het aanmaken van een portfolio (in het Duits SedCard genoemd). Dit is een visueel visitekaartje dat kan bestaan uit een map met uiteenlopende foto's, maar ook een mooi fotoalbum dat speciaal voor deze gelegenheid werd samengesteld.

Zo een portfolio kan je natuurlijk door vrienden of familie laten schieten, maar indien je kiest voor een professionele fotograaf, dan zal je merken dat je het geld dat je daarvoor uitgeeft, snel terug wint. Er is namelijk een hemelsbreed verschil tussen amateuristische foto's en professionele portretten. Vooral de belichting, de raadgevingen en de vakkennis zijn eigenlijk onbetaalbaar.

Als je het je financieel niet kan veroorloven om een (dure) professionele fotograaf te betalen (kosten liggen makkelijk rond de 200 euro voor een shoot met visagie en 10 foto's op A4 formaat), kan je ook een beroep doen op amateurfotografen die vaak over een degelijke kennis en materiaal beschikken. Maar ook hier luidt de boodschap: pas op want er zijn nogal wat onbetrouwbare figuren op de markt.

Morgen meer over de wondere wereld van de amateurfotografie.

Voor meer info kan je ons altijd contacteren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten