dinsdag 19 mei 2009

Het Fotograferen van Kinderen


Als je kijkt naar de lijst van favoriete onderwerpen, dan is het voor de meeste gezinnen belangrijk om mooie foto's te hebben van hun kinderen. Open elk fotoalbum en je zal merken dat er overal kinderen op staan. Dagelijkse situaties ofwel op vakantie, of vaak ook feestjes. Het spreekt dan ook vanzelf dat we hier even aandacht zullen schenken aan de beste manieren om onze oogappels in beeld te brengen!

Tips om kinderen te fotograferen

1. Vergeet de camera

Kinderen zijn op hun hoede als er een camera in de buurt is (of ze worden juist hyperactief). Probeer ze dus de camera te laten vergeten door nonchalant rond te lopen. Vaak maak je de beste foto's als kinderen zich op een natuurlijke manier gedragen en niet voor het toestel poseren

2. Zorg dat je zelf een kind wordt

Ga door je hurken en maak je klein. zo kan je een foto schieten op hun niveau. Het fotograferen van kinderen op hun eigen niveau geeft een unieke kijk op hun wereld, en een ander perspectief. Ook worden gelaatsuitdrukkingen beter zichtbaar en krijg je geen vervorming van hun hoofd..

3. De wereld is van de kinderen...dus ook de camera

Wees niet bang om je kinderen zelf eens aan de andere kant van de camera te staan. Het leuke is dat kinderen zich niet hoeven te houden aan fotografische regels, wat vaak grappige of ontroerende resultaten kan opleveren. Soms zullen ze je zo verrassen, dan je er zelf nog wat van kan opsteken!


Volgende week in les 2 : Ontdek de sluitertijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten