maandag 18 mei 2009

Hoe word ik een fotomodel - 1



Hoe word je fotomodel - deel 1

Heel wat meisjes (en ook jongens) dromen van een carrière als model zoals Chantal Pauwels, Brigitta Callens, Elsie Roymans of Els Tibau. Voor de meeste blijft het echter een droom om op straat of in een discotheek door een modellenscout ontdekt te worden. Er zijn gelukkig nog andere manieren om het "toeval" een handje toe te steken. Eén van die manieren is het werken aan een portfolio. Hieronder lees je meer hierover.

Hoe word je model, vind je serieuze fotografen (en geloof ons, er zijn er heel wat minder serieuze) en met een beetje geluk verdien je er nog wat aan? De weg voor modellen is lang en zwaar, en is zeker niet allemaal rozengeur en manenschijn.

Het is niet eenvoudig om steeds als model klaar te staan, maar het is nu eenmaal niet mogelijk om je zorgen en privéproblemen op de catwalk of in de fotostudio mee te brengen. Het grote verschil tussen een professioneel model en een amateur is trouwens dat de professionele heel eenvoudig de zin voor het modellenleven kunnen uitstralen als ze voor een fotograaf staan.

Hoe begin je eraan? Door een goede portfolio aan te maken, het liefst met verschillende fotografen. Volgende week lees je hier meer over in Deel 2.

Als je niet kan wachten, kan je ons altijd contacteren via de feedback knop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten