zaterdag 24 oktober 2009

7 belangrijke tips externe harde schijf


Fotografen hebben extra redenen om hun intellectuele eigendom veilig te bewaren. Analoge foto's en negatieven zijn erg kwetsbaar voor de elementen, en digitale data kan eveneens eenvoudig gewist of beschadigd worden. Daarom is het zo belangrijk om voor een goede backup te zorgen, bijvoorbeeld via een externe harde schijf. Toch moeten ook hier enkele voorzorgsmaatregelen genomen worden:

7 Tips over het gebruik van de Externe Harde Schijf

1. Zorg ervoor dat je externe harde schijf niet je enige vorm van backup is. Een schijf kan beschadigd worden door verschillende factoren: onweer, teveel electriciteit op het netwerk, schokken, enz... Een tweede backup kan bijvoorbeeld een DVD zijn.

2. Na het overzetten van de gegevens controleer je best even of alles goed gekopiëerd werd. Zorg ervoor dat de grootte van beide bestanden identiek is.

3. Laat de externe harde schijf niet onnodig aangesloten blijven op je computer, en plaats hem ergens veilig waar hij geen schokken kan krijgen.

4. Trek nooit de USB-kabel uit terwijl er nog data getransfereerd wordt.

5. Een harde schijf die je transporteert in de wagen, is géén backup. De kans op dataverlies is reëel

6. In Windows heb je de mogelijkheid om externe apparaten uit te schakelen. Maak hier gebruik van vooraleer de schijf verwijderd wordt.

7. Zorg ervoor dat de USB-kabel niet per ongeluk uitgetrokken kan worden en dat de schijf tijdens het transfereren niet verplaatst wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten